Hyr en kaffemaskin till kontoret och företaget!

Vilka är fördelarna med att hyra en kaffemaskin?

Idag har många företag och verksamheter ett grundläggande behov av att ha en kaffeautomat på sin arbetsplats, som både gäster och medarbetare kan uppskatta att bli bjudna på en kopp kaffe.

Därför har de flesta arbetsplatserna ett behov av att kunna tillhandahålla ett gott kaffe till medarbetare, kunder och övriga besökare! Att hyra in en kaffemaskin är en väldigt god lösning för detta ändamålet.

Man kan hyra kaffemaskinen både till kontoret, caféet eller restaurangen. Fördelarna med att hyra en kaffemaskin är bland annat

  • Kräver ingen stor investering
  • Fast månadskostnad
  • Service- och underhållsavtal

Genom att gå igenom de olika leverantörerna kan ni se vad de har att erbjuda er på kaffefronten.

Vad ska man väga in när man hyr en kaffemaskin?

När man ska besluta vilken kaffeleverantör man ska anlita för att hyra en kaffemaskin bör man väga in flera olika element.

Dessa kan vara:

  • Vilka typ av kaffemaskin vill ni ha?
  • Vilka leverantörer har den bästa lösningen just för er?
  • Hur vill du att serviceavtalet ska utformas och avtalas?

Om man kollar på de breda fronterna så finns det två olika typer av kaffemaskiner – de kaffemaskinerna med mycket kapacitet som kan brygga olika varianter av kaffe och även andra varma drycker som varm choklad och varmt vatten för te. Sedan finns även de enklare varianterna som enbart brygger svart kaffe.

Kraftmaskinerna som enbart brygger svart kaffe finns oftast i olika varianter, det finns dom som har kapacitet att brygga 30 – 50 koppar per dag men sen finns dom riktigt stora maskinerna som klarar av att brygga upp emot 1 000 koppar per dag för stora behov.

Det är en bra idé att fastställa exakt vilken typ av kaffemaskin ni önskar!

Hyr en kaffemaskin till företaget!

Genom att hyra en kaffemaskin till en arbetsplats innebär att man hyr en maskin till kontoret som har kapacitet att brygga olika sorters kaffedrycker. När man har fattat ett beslut om vilken kaffeautomat man vill hyra till kontoret ska man bestämma sig vilken typ av ingrediens som man ska använda till kaffebryggningen.  

En kaffemaskin kan antingen vara designad för att kunna brygga kaffe på hela bönor, malet kaffe eller pulverkaffe. Priserna för en kaffemaskin varierar så såväl som en kopp kaffe mellan de olika typerna. Det är dyrare att brygga kaffe på hela bönor, gentemot malet kaffe och pulverkaffe. Pulverkaffe är den billigaste varianten.

Runt om i landet tar gärna de anställda mer än en kopp kaffe mer dag för att stanna alerta och produktiva på sitt arbete. Att ha en bra kaffemaskin tillgänglig för alla medarbetare kommer vara ett uppskattat inslag i vardagen och kommer lyfta moralen på arbetsplatsen. Investeringen i kaffemaskinen kommer betala sig tillbaka flera gånger om när medarbetarna jobbar med glatt humör tack vare det goda kaffet.

I Sverige odlas inte kaffebönor på grund av klimatet, men ändå är Sverige i topp när det kommer till kaffekonsumtion. Genomsnittssvensken konsumerar varje dag 3,2 koppar kaffe per dag och motsvarar i snitt 9 kilo kaffe per år och person. Varje år importeras 89 tusen ton kaffe per år.

Vad kostar det att hyra en kaffemaskin?

Via tjänster som många svenska företag erbjuder kan man använda massor av olika lösningar för att förse sin verksamhet med ett färskt kaffe. Priserna kan variera beroende från leverantör till leverantör. Faktorerna som kommer påverka priser för att hyra en kaffemaskin är storleken på maskinen, design, kapacitet, modelltyp och prestanda, men även vilka typer av förbrukningsvaror och ingredienser kommer spela in i ekvationen.

Det stora avgörandet på priset för att hyra en kaffemaskin är om maskinen brygger på hela bönor eller det mer ekonomiska alternativet som pulver eller malet kaffe.

Även underhållslösningen kommer påverka priser av hyran för kaffemaskinen. Driftkostnaden kommer bli aningen högre om man väljer att brygga kaffe på hela bönor.  

När man är beslutsfattare eller inköpare för ett företag och planerar att hyra en kaffemaskin är det viktigt att undersöka olika leverantörer och se vilken lösning som passar bäst in på marknaden.

Läs mer: Kaffemaskin kontor

Läs mer: Kaffe på jobbet

Läs mer: Kaffemaskiner