Köp Kaffemaskin

Vilken kaffemaskin ska man ha på arbetsplatsen?

Att besluta vilken kaffemaskin man ska köpa, hyra eller leasa till arbetsplatsen kan vara en knepig uppgift. Vissa personer på kontoret älskar filterkaffe, och helt mörkrostat eller kanske skånerost. Vissa andra älskar italienskt specialkaffe. Det finns en massa olika lösningar för att göra alla nöjda, Läs gärna vidare för att ta reda på vilken kaffelösning som passar bäst för er verksamhet!

Kaffemaskin – En knutpunkt på arbetsplatsen!

En kaffemaskin, även kallat en espressomaskin som den kallas i vissa sammanhang, är något de flesta företagarna vill ha på sitt kontor. Oavsett vilken verksamhet ni bedriver så är det oerhört viktigt att ha en kaffemaskin på en arbetsplats. Oavsett om ni driver en restaurang, kafé, kontor eller en annan typ av verksamhet är det av vikt att kunna erbjuda ett gott kaffe. Sverige är trots allt ett av de länderna som dricker mest kaffe i hela världen!

För att hitta den bästa kaffemaskinen till det bästa priset bör du läsa på om vilka typer det finns av kaffemaskiner!

I denna artikeln har vi samlat in viktig information för er som har bestämt er för att införskaffa en kaffemaskin till kontoret, men inte kan bestämma er för vilken kaffemaskin ni ska köpa! Det finns flertalet kriterier som ska bockas av.

En kaffemaskin bör till exempel vara:

  • Pålitlig
  • Prisvärd
  • Lätthanterlig
  • Lätt att hålla ren
  • Innehålla funktioner så att ni kan variera ert kaffedrickande

Vad kostar en kaffemaskin?

Priserna på kaffemaskiner till företag kan kosta mellan 5 000 kronor upp till 70 000 kronor, beroende på storlek, märke och funktioner. Vill man ha en helautomatisk kaffemaskin till företaget brukar de kosta från 10 000 kronor upp till 30 000 kronor, det finns givetvis även billigare och dyrare varianter om så önskar.

En helautomatisk kaffemaskin passar bäst för de företag som dricker och förbrukar många koppar kaffe per dag och är i behov av en stor variation och även vill ha varma drycker. En helautomatisk kaffemaskin passar bra till kontor och verksamheter som vill ha sitt kaffe snabbt och smidigt.

Har ni ett företag som kanske inte dricker så mycket kaffe, men istället vill ha ett riktigt gott kaffe kan en manuell kaffemaskin även fungera. Manuella kaffemaskiner brukar man oftast se på kaféer och restauranger, och är oftast dyrare än helautomatiska kaffemaskiner. Dessa kaffemaskinerna kan kosta från 10 000 kronor och ända till 70 000 kronor.

Hyra en kaffemaskin

Vill ni inte köpa en kaffemaskin utan istället hyra en kaffemaskin är det av yttersta vikt att se över hur serviceavtalet är format. Har ni ett bra serviceavtal behöver ni inte gå och oroa er för att kaffemaskinen blir smutsig eller går sönder. Det kommer leverantören fixa åt er och det ingår i hyran av kaffemaskinen ni har på jobbet.

Fördelarna med att hyra en kaffemaskin kan vara:

  • Ni undviker en hög startkostnad och kan istället lägga de pengarna på er verksamhet
  • Ni slipper oroa er för att använda en gammal version, utan kan ha den nyaste tekniken
  • Ni har en leverantör som är experter och hjälper er med service och annat som kan uppstå
  • Kaffet kommer hålla en hög kvalité, och leverantören kommer regelbundit kontrollera kaffekvalitén.

Vilken väg ni även väljer, att köpa eller hyra en kaffemaskin är det viktigt att ta reda på vilket som passar er verksamhet bäst! Här nedan har vi listat olika typer av kaffemaskin och hur dom kan förbättra upplevelsen på jobbet genom en bra kopp kaffe.

Läs mer: Köpa Kaffemaskin

Typer av kaffemaskiner

Att ta ett beslut och välja en viss typ av kaffemaskin till jobbet kan ibland inte vara helt lätt. Vi har försökt förklara fördelar och nackdelar här nedan för de olika kaffemaskinerna.

Typ av kaffemaskinFördelarNackdelarPris
Helautomatisk kaffemaskinGer en bra helhetsupplevelse utan något krångelDyrare än andra kaffemaskinerCirka 10 000 – 30 000 kr
Halvautomatisk kaffemaskinSamma som en helautomatisk men utan kvarn och mjölkskummareMåste rengöra maskinen manuelltCirka 3 000 – 10 000 kr
Manuell kaffemaskinGör allt kaffe från grundenTidskrävandeCirka 10 000 – 70 000 kr
KapselmaskinKräver nästan inget underhåll och enkel att användaDyrt kilopris för kaffetCirka 500 – 80 000 kr

Helautomatisk kaffemaskin – för er som vill ha snabbt och gott kaffe!

En helautomatisk kaffemaskin är just det som det är en maskin som gör kaffe helt automatiskt. Den helautomatiska kaffemaskinen löser det mesta med ett enda knapptryck. Ni behöver enbart tänka på vilket kaffe ni vill ha och trycka på knappen.

Dom mest avancerade kaffemaskinerna har tillhörande mjölk skummare, automatisk rengöring med egna program för avkalkning, allt detta för att göra kaffet så gott som möjligt. Finns det ingen mjölk skummare kan det istället finnas ett ångrör som gör att man kan skumma mjölken på egen hand till sin kaffe latte eller cappuccino. Dessa kaffemaskiner kan vara rätt så dyra, men priset per kaffekopp blir oftast mycket lägre, och smaken är mycket bättre. En helautomatisk kaffemaskin är det som man kan förvänta sig på ett större företag där det förbrukar mycket kaffe varje dag!

Läs mer: Kaffeautomat pris

Halvautomatisk kaffemaskin – Enkel och smakrik

Den stora skillnaden mellan halvautomatiska kaffemaskiner och helautomatiska är att det inte finns någon kvarn i den halvautomatiska. Om ni väljer en halvautomatisk kaffemaskin får ni mala kaffebönorna på egen hand om ni inte köper färdigmalet kaffe.

Man kan även få en mjölkskummare på vissa halvautomatiska kaffemaskiner och vi vissa andra kan får man skumma mjölken samtidigt som man brygger kaffet. Det skiljer inte så mycket i pris mellan dessa varianter, men dessa är betydligt billigare än helautomatiska kaffemaskiner. Priserna för halvautomatiska kaffemaskin kan kosta mellan 3 000 – 10 000 kronor.

Dessa kaffemaskiner är bra att införskaffa till ett medelstort företag eller mindre kaféer eller restauranger som vill ha ett aromatiskt och smakrikt kaffe.

Manuell kaffemaskin – för ni som älskar göra kaffe!

En manuell kaffemaskin är kanske den mest klassiska till utseendet. Dessa kaffemaskin är perfekt för er som vill stå och göra ert eget kaffe precis som ett hantverk. Manuella kaffemaskiner funkar bäst för verksamheter som säljer kaffe eller personer som har gott om tid och vill lära sig hur man gör riktigt gott kaffe. En manuell kaffemaskin behöver inte alltid ta upp mycket plats, men den har oftast hög kvalité och kan göra många koppar kaffe per dag!

När ni letar efter en kaffemaskin till ert kafé eller restaurang är detta en av de bättre lösningarna, så länge man kan hantera maskinen. En fördel många gillar med en manuell kaffemaskin är att den oftast har ett snyggt utseende vilket gör den till en inredningsdetalj i er lokal.

Läs mer: Varför är kaffe viktigt på jobbet

Kapselmaskin – Enklaste lösningen på marknaden!

Om ni kanske känner ett litet behov på er arbetsplats för en kaffemaskin kan en kapsel maskin för en enkel lösning. En kapselmaskin kan även fungera för ett stort företag där det går åt mycket kaffe, men det blir en kostsam historia. Det finns många olika kapselmaskiner och smaker på dessa kapslar vilket gör att valmöljliheterna är stora att snabbt byta smak och kaffe.

Det är en populär lösning att många använder sig av kapselmaskiner i hemmet. En kapselmaskin kan dock bli en dyr historia, kilopriset per kaffe är dyrare om man köper kapslar per kilo. Är ni väldigt många som dricker kaffe på er arbetsplats kanske en kapselmaskin inte är optimalt för er. En kapselmaskin kräver dock ingen eller väldigt lite underhåll och rengöring.

Simpla tips för att göra ett gott kaffe

Nästan alla anställda på ett kontor uppskattar färskt kaffe, så desto färskare kaffe ni kan erbjuda på kontoret desto bättre kommer upplevelsen vara! Givetvis skiljer sig smaken från person till person, men vi tycker man ska erbjuda ett så färskt kaffe man kan erbjuda för den kostnaden man kan tänka sig betala för kaffe.

För att kunna producera ett så bra kaffe som möjligt ska man även hålla rent maskinen, och anpassa maskininställningar så den är optimal just för ert företag. Därför är det viktigt att se över vilka behov ni har och välja den kaffemaskin som passar just er verksamhet som allra bäst.

Läs mer: Kaffemaskin till företag

Läs mer: Jobbkaffe