Automatiska Kaffeautomater

Automatisk kaffemaskin till ert kontor!

Hitta en kaffemaskin som kommer passa till ert kontor!

Kaffe är en av de populäraste dryckerna i Sverige och det dricks som mest på arbetstid. Därför är det en viktig aspekt att kunna erbjuda sina anställda och kunder på en riktig god kopp kaffe – utan krångel, med en kaffeautomat!

Det är av yttersta vikt att som företag investera i en lösning som gör att dina anställda kommer trivas på arbetsplatsen. Det händer alldeles för ofta på arbetsplatser att de anställda klagar på kaffet och det resulterar i att arbetsmoralen sjunker!

Med en automatisk kaffemaskin till ert kontor kan de anställda och era kunder välja mellan flertalet varianter av kaffe som espresso, svart kaffe, cappuccino, latte med mera!

Vad kostar automatiska kaffemaskiner?

Priserna på automatiska kaffemaskiner till ett kontor brukar ligga på 10 000 till 70 000 kronor. Om ni är cirka 50 anställda på ert kontor och vill investera i en automatisk kaffemaskin med flera olika smaker brukar den ligga på mellan 25 000 – 30 000 kronor.

Kaffemaskinen syfte ä att servera färskt kaffe till alla anställda på kontoret och dess besökare. Kaffemaskinen leverera hög kvalité och ha god kapacitet och kan framställa många koppar kaffe på en kort tid, då det kan vara tryck på morgonen och efter lunch på kontoret och då gäller det att maskinen kan leverera många koppar på en kort tid.

Vid dessa tidpunkter vill du inte ha en alltför krånglig lösning som kan leda till en lång kö vid kaffeautomaten och frustration när personalen inte får sitt kaffe i tid. Det är viktigt att kunna möta efterfrågan på kaffe på en arbetsplats på ett effektivt sätt. Investera i en kaffelösning som håller hög kvalité.

Oavsett om du ska hyra, leasa eller köpa kaffemaskin till bolaget bör du fokusera för att få den bästa möjliga kvalitén i rimlighet med din bonus.

Olika typer av kaffemaskiner

Det finns ett olika varianter av kaffemaskiner som man kan välja på att ha på kontoret. De absolut vanligaste kaffemaskinerna är:

  • Espressomaskiner
  • Halvautomatiska kaffemaskiner
  • Helautomatiska kaffemaskiner
  • Superautomatiska kaffemasker

Kaffemaskinerna har olika storlekar och olika funktioner och skiljer sig i kapacitet men även priserna skiljer sig.

Den vanligaste typen av kaffemaskiner som man hittar på svenska kontor idag är helautomatiska kaffemaskiner. Men en sådan maskin har man möjlighet att brygga flera olika kaffesorter som espresso, cappuccino men samtidigt finns möjligheten att få en kopp varm choklad och varmt vatten till tedrickarna.

Med en helautomatisk kaffemaskin behöver man enbart fylla på kaffet i automaten, sen löser maskinen resten. För dig som driver företaget är det en bra idé att erbjuda dina anställda ett varierat utbud av kaffe och varma drycker för att öka produktiveten på bolaget.

Vad är viktigt att tänka på kring ett köp eller hyra av en kaffemaskin?

När du planerar att hyra, leasa eller köpa en kaffemaskin till företaget finns det vissa saker som är värt att tänka på. Det finns en rad faktorer och egenskaper som olika man kan analysera som till exempelvis:        

  • Hur många kaffe dricks det per dag?
  • Vilken brygg metod passar bäst för er verksamhet?
  • Helautomatisk kaffemaskin eller passar någon annan typ er verksamhet?
  • Kvalitén på kaffe? Pulver? Hela bönor? Bryggmalet?
  • Hur många behöver göra kaffe samtidigt?

Eftersom det är viktigt att investera i en kaffemaskin som passar just era behov och kontor så är det viktigt att fundera över dessa frågor.

Kaffedrickande i Sverige

Svenskar dricker i genomsnitt tre koppar kaffe per person och dag. Merparten av våran kaffedos avnjuter svenskar under arbetstiden. Mängden kaffe svenskarna konsumerar placerar svenskarna på en hög topplacering i världen bland mest kaffekonsumtion.

En bra kaffemaskin som fungerar och levererar en bra god kaffe konstant kommer vara oerhört uppskattat på arbetsplatsen. Cirka en tredjedel av allt kaffe som svenskar dagligen konsumerar i Sverige dricks nämligen på jobbet. Enligt en undersökning som har gjorts visar att 75 % av alla svenskar har förmånen att erhålla kaffet gratis på sin arbetsplats.

Läs mer: Hyra kaffemaskin

Läs mer: Köpa kaffemaskin

Läs mer: Leasa kaffemaskin